Salsa mango melon

Mocno orzeźwiające połączenie egzotycznych smaków i energetycznych kolorów – to właśnie salsa mango melon! 🙂

W lato nie chce się nikomu gotować, a tym bardziej jeść nic ciężkiego. Mix orzeźwiających owoców i warzyw to właśnie idealne kompozycje na ciepłe dni. Salsa wywodzi się z kuchni meksykańskiej, w której znajdziemy ogrom tego typu kolorowych pyszności. Tą swoistą sałatkę można schrupać z tortillą, zjeść z chlebkiem pita ale też  podać jako przystawkę do mięs z grilla. To ostatnie połączenie ostatnio sprawdziliśmy i wierzcie mi, warto! Dodatkowo okazało się, że salsa najbardziej przypadła do gustu dzieciom.

Zatem śmiało polecam! ..i zmykam pakować się na wakacje.

 

 

SALSA MANGO MELON

Składniki:

1 melon (najlepiej miodowy)

2 dojrzałe mango

1 duży, zielony ogórek

garść posiekanej cebulki dymki (zielona część)

sok z 1/2 cytryny

sól do smaku

 

Wykonanie:

Mango, melona i ogórka kroimy w kostkę. Cebulkę ciekamy drobno. Wszystko mieszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą.

Raz, dwa i gotowe! 🙂

 

Dodaj komentarz