W trzy minuty zamień trzy składniki na jeden kubek pełen pysznego, delikatnego ciasta czekoladowego! 🙂 Ciasto w kubku jest bez mąki, bez cukru i bez mleka.
Szybko, szybko, nie ma czasu! Jesteś już spóźniona, dzieci się gramolą z ubieraniem, każdy co innego chce na śniadanie.. Czyli normalny, typowy poranek z serii “the story of my life”. W takich chwilach potrzebny jest jakiś dopalacz, bo sama kawa to już za mało. Wtedy właśnie wchodzi – cały na biało – przepis na ciasto w kubku. Stary banan na pewno się nie obrazi, gdy zamiast w koszu- umieścisz go w kubku. Ba, on po to właśnie dojrzewał w tropiku, byś mogła go teraz wykorzystać do tak smakowitej przekąski. Szybko go obierz, pokrój, wrzuć do miski, dodaj jajko i kakao, zblenduj. Wlej do kubka i włóż do mikrofali. Gdy dzieci będą jeść swoje śniadanie, Ty zaszyj się ze swoim kubkiem w jakimś cichym kąciku i delektuj się tą chwilą tylko dla siebie. A co, nie można?! Pewnie, że można, a nawet trzeba! )
CIASTO W KUBKU
Składniki:
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 1-2 łyżki kakao
Wykonanie:
Banana kroimy na kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy jajko i kakao. Wszystko miksujemy na gładko. Przelewamy do kubka i wstawiamy do mikrofalówki na 3 minuty (moc 850). Wyjmujemy i zajadamy 😉
———————————————
Jeśli interesują Cię sprawdzone przepisy bezglutenowe to wiedz, że napisałam e-booka: “Pyszne przepisy bez glutenu i bez laktozy”. W e-booku tym znajdujdą się same sprawdzone przepisy na śniadania, obiady i dania obiadowe bez glutenu i bez laktozy.
[FM_form id=”3″]