Pasta z karczochów z warsztatów w Akademii Kulinarnej Whirlpool
Ostatnio rozsmakowałam się we wszelkiego rodzaju pastach do chleba. Obieram, przebieram, piekę i gotuję a na końcu miksuję przeróżne składniki, …
Zdrowe specjały dla Dużych i Małych
Zdrowe specjały dla Dużych i Małych
Ostatnio rozsmakowałam się we wszelkiego rodzaju pastach do chleba. Obieram, przebieram, piekę i gotuję a na końcu miksuję przeróżne składniki, …
Odpowiedź na to pytanie nasuwa się od razu: bałagan! 🙂 Tym razem jednak nie w tym rzecz. Niedawno miałam przyjemność …
Mięsista, wilgotna i aromatyczna babka, która z pewnością nie stanie się sucha na drugi dzień po upieczeniu – to w …
Faszerowanie cukinii to bardzo kreatywna czynność: nadzienie można bowiem skomponować z takich składników, jakie akurat zalegają nam w lodówce lub …
Bataty dotychczas mało znane w naszym kraju, ostatnio robią karierę. Dziś można je znaleźć w niemal każdym supermarkecie. Warto poznać je …
Prostota kuchni włoskiej polega na tym, że w niewielkim czasie można osiągnąć spektakularny efekt. Saltimbocca wpisuje się idealnie w tą definicję. …