Do Wielkanocy zostało równo trzy tygodnie. To najlepsza pora na to, by zacząć moją extrawagancką akcję wielkanocną 🙂
EXTRAVielkanoc to wiszniówkowa kolekcja subiektywnie dobranych przepisów na wielkanocne przysmaki. Będą ciasta i jajka w nietypowym, może czasem dziwacznym, ale bardzo efektownym stylu.
Krótko mówiąc, będzie Francja-elegancja-extravagancja 🙂
Osobiście jestem już lekko znudzona co roku tymi samymi mazurkami i babami drożdżowymi, tudzież jajkami w sałatce i z majonezem na talerzu. Potrzebowałam świeżego spojrzenia na wielkanocne dania, dlatego rzuciłam się w wir poszukiwań przepisów zdrowych, lecz nietypowych. Dzielę się z Wami tym, co znalazłam, przetestowałam i uznałam za godne wielkanocnego stołu.
Zapraszam na niestandardowe podejście do tematu!
Oto przepisy:
2. Jajeczka w kajmakowych babeczkach
3. Pieczone ziemniaczki z jajkiem
4. Francuzki, czyli mini zapiekanki z ciasta francuskiego
5. Placuszki z kaszy grycznej z avocado i jajkiem
6. “Śnieżna” babka kokosowo-cytrynowa
8. Świąteczny tort z advoccatem